Laden...

Angus Fire commiteert zich aan duurzame blusschuim oplossingen.

Angus Fire, leverancier van blusschuimconcentraten, heeft in oktober 2023 aangekondigd dat ze vanaf het einde van het eerste kwartaal in 2024 stoppen met de productie en levering van schuimconcentraten die PFAS bevatten.

De afgelopen jaren heeft Angus Fire alternatieve en duurzamere  (fluorvrije) grondstoffen geëvalueerd die gebruikt kunnen worden voor de ontwikkeling en productie van blusschuim met  brandbestrijdingsprestaties die gelijk zijn aan, zo niet groter zijn dan, fluorhoudende blusschuim.

De veranderende wet- en regelgeving rondom het gebruik van gefluoreerde chemicaliën, de diverse  restricties van het Europese Agentschap van Chemische Stoffen (ECHA) om het gebruik van PFAS-middelen te verbieden en het huidige Angus Fire productassortiment aan PFAS-vrije schuimproducten heeft de producent doen besluiten om de productie en levering in 2024 te beëindigen.

Angus Fire moedigt alle klanten die nog niet klaar zijn om de overstap naar fluorvrij schuim te maken actief aan om zo snel mogelijk bestellingen van gefluoreerde schuimproducten te plaatsen, voordat de grondstoffen op zijn. Ze hebben aangegeven een hoeveelheid grondstoffen veiliggesteld te hebben en blijven gefluoreerde schuimproducten produceren tot 31 maart 2024, of totdat de eindige grondstoffenvoorraad zijn opgebruikt.

We kunnen ons voorstellen dat het besluit van Angus Fire niet geheel aansluit bij uw plannen om over te stappen op fluorvrij blusschuim. PFAS Cleaning & Treatment Solutions adviseert en begeleidt u graag in deze transitie, zodat uw licence to operate onveranderd van kracht blijft

Contactpersoon: Kenbri Fire Fighting, Hans Huizinga (hans.huizinga@kenbri.nl)